Herfstgerecht

Speciaal voor het seizoen heb ik dit recept bedacht die wij ook regelmatig laten maken tijdens de kookworkshops.
De aardse smaken passen perfect bij Herfst. Een recept die makkelijk te maken is maar erg smaakvol is!
Bij dit recept adviseren wij mooie aardse rode wijnen uit Italie, zoals de wijnen uit de Piemonte en Toscane.
Herfst gerecht,
PADDENSTOELENRAGOUT VOOR 4 PERSONEN
BENODIGDHEDEN
50 gram boter
50 gram gezeefd bloem
500 ml Bospaddenstoelen Bouillon (1 blokje)
250 gram verschillende soorten paddenstoelen
Peterselie
1 theelepel kerrie poeder
4 eetlepels olijf olie
4 stuks Italiaanse bolletjes
Room
Zout en peper
BEREIDING
Olijf olie verwarmen en bak de paddenstoelen rondom bruin.
Boter smelten en roer de bloem erdoor(roux ) voeg dan al roerend de bouillon toe. Daarna de paddenstoelen toevoegen.
Zout, peper en kerrie naar smaak. Een minuut doorwarmen en daarna scheutje room toevoegen.
Bolletje uithollen en vullen met de ragout
Gehakte peterselie erover heen strooien.