
Bourgueil Amirault
Authenticiteit en perfectionisme zijn de sleutelwoorden in de familie Amirault. En streng voor zichzelf. Amirault heeft zo zijn eigen ideeën over (biologisch) wijnmaken. Volgens hem is de 'Bio-Boom' voor velen meer een marketingtruc dan een overtuiging. Bij hem dus niet, hij maakt 'vins de personalité', inderdaad biologisch en hij is dus biologisch gecertificeerd.
Aangename geur van fris rood fruit (granaatappel) en veenbessen. Heel licht kruidig. Mineraliteit. Nog een tikje boers. Puur, door opvoeding in beton. Sappige, ronde en frisse aanzet in de mond. Echt krokant en lekker fris. Opwekkend. Karakteristieke wijn, origineel, 100% cabernet franc, maar dan toegankelijk en goed drinkbaar. Zeer uitnodigende wijn!
Gastronomie: Charuterie. Kwartel met druiven of foie gras. Rundvlees "saignant". Zuiglam. Konijn met mosterdsaus. Varkenshaasje à la crème. Valencay, Camembert, Cantal.
- Lekker bij
- Boeuf Bourguignon
- Smaak
- Middel zware wijnen
- Fris en droog
- Druifsoort
- Cabernet Franc
- Herkomst
- Frankrijk
- Loire