Filter assortiment

Wijnen Workshop

Hieronder vind je de wijnen die zijn geschonken bij de workshop Wijn & Spijs.

Tips van de workshops:

* Proef de eerst de wijn, dan het hapje en dan weer de wijn. Het effect van het eten is enorm op de wijn

* Gebuik bij witte wijnen plat water en bij rode wijnen bruisend water. Koolzuur versterkt de zuren van de witte wijn, maar pakt de tannines op bij rode wijn. 

* Let op de serveertempratuur :

Mousserend: 6-8 graden
Wit 10-12 graden (half uur van te voren uit de koelkast halen
Rood: 16-18 graden (gemiddelde kamertempratuur is nu 21 graden, veel te warm voor rode wijnen.

* Rode wijnen beluchten: Maak de rode wijnen minimaal een uur van te voren open om ze lucht te geven. Hoe meer zuurstof hoe meer smaak en aroma’s er vrij zullen komen. Een decanteerkaraf helpt nog meer, omdat er meer zuurstof bij de wijn kan komen. 

* Bij wijn spijs combinaties : Let op de smaakstyle en smaakgehalte van de wijn. 
Heeft een gerecht zuren zoals de tomaten in een pasta Bolognese, neem dan ook een wijn die tegen deze zuren kan, zoals een wijn gemaakt van de Sangiovese , Barbera of Nebbiolo druif. Een gerecht uit een bepaald land/streek gaat vaak ook goed met een wijn uit deze streek (Sauvignon blanc uit het Loire - Geitenkaas uit het Loire) 

* Het is aan te raden om krachtige rode en wiitte witte te karafferen, om ze meer lucht te geven. Hierdoor worden de wijnen smaakvoller en komen er meer aroma's vrij 

* Wijnen uit de nieuwe wijn wereld zijn vaak vriendelijker te drinken dan uit de oude wijn wereld. Voorbeeld een malbec uit Frankrijk is vaak droger dan een Malbec uit Argentinie. 

* Reserva op een etiket betekent alleen in Spanje dat deze voor minimaal 12 maanden op eiken houten vaten is gelagerd. 

 

 

 

 

Beloftes
Gratis bezorging in heel Nederland vanaf 12 artikelen (Excl Waddeneilanden)
Gratis af te halen in de winkels Groningen en Vries
Bezorging binnen 24 uur
Keuze bezorging tussen 09:00 uur en 18:00 uur of tussen 18:00 uur en 22:00 uur
2 eigen winkels